Tusen melodier i hjärtat

 
 
 
Jag flyr in i mig själv istället för att öppna upp. Det känns inte som ett allt för lyckat koncept. Speciellt inte som bloggare. Jobbet kväver mig en hel del. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig vidare. Sökte en kurs på distans till hösten men jag vet inte om jag ska gå den. Det är om jag ska sikta på att bli djursjukvårdare, men det krävs så höga betyg då så jag måste få väldigt högt på högskoleprovet också samt att det ingår mycket matte i utbildningen. Inte mitt starkaste ämne. Om jag pallar att plugga och jobba samtidigt har jag inte heller någon aning om. Jag hittade en utbildning till elevassistent via komvux också, men det känns sådär att börja plugga gymnsiekurser igen. Det känns inte riktigt som "på riktigt" då. Jag vill ju ha en högskoleutbildning. Jag vet inte heller om elevassistent är är något jag klarar av att jobba som, eller om jag kommer att trivas med det. Jag och skolan har inte direkt varit bästa vänner, jag kanske får panik av att bara gå in i en skola.

Det känns som en omöjlig uppgift att välja inriktning när en inte har någon aning om vem man är eller vad en vill. Om jag fick välja totalt fritt hade jag förmodligen pluggat till djurskyddsinspektör, vilket inte går av olika anledningar. Eller journalist, men det är ju det att det inte finns många jobbmöjligheter. Det är ett rätt stort problem, en måste nästan utbilda sig till något som leder till jobb. Usch, jag ooooooorkar inte tänka på det här mer. Jag. Vet. Inte. Vad. Jag. Ska. Göra.
 
Nu har jag bara en vecka kvar på jobbet, sedan har jag 4 veckors semester. Jag minns inte senast jag varken pluggade eller jobbade, det var flera år sedan. Samtidigt får jag lite ångest, det var kanske dumt att ta ut alla 4 veckorna samtidigt? Jag vet inte, men jag tänker ju lite att jag inte ska jobba kvar där sålänge till men det har jag egentligen ingen aning om. Om jag fortsätter fly in i mig själv istället för att, på något sätt, välja en utbildning blir det ju väldigt svårt att ta sig framåt... 

Det är svårt ibland, livet. 

Namn:
stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback