Paniken som uppstår när katastrofen är nära


I fredags stannade mitt hjärta till ordentligt. Jag hittade nämligen inte min nyckelknippa med sisådär 20 nycklar i när jag skulle låsa för att gå från en kund. Plötsligt slår det mig:Jag kan väl inte ha glömt att ta in nycklarna när jag låste upp dörren?? Jag letade överallt (Läs:i väskan) och inser att det måste fasen vara så att jag glömt nycklarna utanför dörren. PANIKEN. Jag tar tre djupa andetag och ber en bön för att ingen jävel har tagit nycklarna.... Som tur var hängde de kvar i låset, efter 3 timmar(!) Phu. Det hade ju varit lite jobbigt att behöva förklara för chefen hur alla nycklarna hade försvunnit. 

Den här veckan har varit okej för övrigt, för ovanlighetens skull, bortsett från några små katastrofer och att jag varit sjukligt trött. Jag fick dock ett klagmål och det är ju aldrig roligt - jag kan inte låta bli att hata de som klagar. Imorgon har jag inget pass men de brukar ringa på morgonen och fråga om jag kan ta ett, det har alltid hänt när jag varit "ledig". Jag hatar det, dels att prata i telefonen (givetvis..) men jag vill också gärna veta, som senast, dagen innan om jag ska jobba och vart jag ska. Mitt kontrollbehov ger mig ångest. Jag får ju säga nej men jag har jättesvårt för det, funderar ändå på att göra det imorgon. Om jag känner mig rätt kommer jag dock inte klara av det. Med det kan jag än en gång konstatera att jag är osunt rädd för att andra ska få en negativ bild av mig... Jag har alltid känslan av att människor får en negativ bild av mig så fort de ser mig, att de kan se igenom mig och jag är ju "fel", "konstig" och "onormal". Stabilt. Jag hatar att tankemönster sitter så djupt.

Jag har försökt träna lite på högskoleprovet idag, funderar på att anmäla mig. Men jag blev dessvärre lite avskräckt för jag förstår ehm ingenting. Jag känner mig dum i huvudet. Orden och läsförståelsen kändes som min starka sida innan jag började, om jag måste välja något, men det kändes också oerhört svårt. Aja vi får se. 
 
Jag har länge tänkt skriva klart ett långt inlägg jag haft i ukastet i flera månader, det har på något sätt känts väldigt personligt och jobbigt men samtidigt ligger det mig varmt om hjärtat och det är något jag vill dela med mig av. Jag tänkte ta tag i det imorgon eller ja, jag hoppas att jag klarar av att ta tag i det imorgon.
 

Namn:
stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback