Matinspiration

 
 
Jag tänkte att jag, som omväxling, kan skriva om något annat än min ångest. Mat kändes väldigt rätt. Jag tycker om att äta, det är min favoritsysselsättning. Min mage tål inte riktigt mat dessvärre, tror att jag är laktosintolerant men jag blundar för det - det gör för ont att tänka på. (Läs: Choklad är det jag lever för). I alla fall. Jag tänkte göra en lista så att jag (och andra som vill givetvis) kan titta på den när en inte vet vad man ska göra för mat, det mesta är billigt bortsett från laxtackos, lax är ju sjukt dyrt tyvärr. Jag äter helst vegetariskt, men jag älskar fisk så det äter jag ibland. Om ni vill ha recept, klicka på maträtten. 

  • Laxtacos (såsen till är ett måste)
  • Pizza fisk
  • Gräddstuvade vegetariska köttbullar . sjukt goda, men såsen blir lite stark så jag brukar ha i rätt mycket mer grädde i. Plus att jag brukar göra såsen bredvid, det är smart om man inte tänker äta alla på samma gång)
  • Zucchinigratäng. Låter krångligt men är jättelätt, och otroligt gott. Jag brukar skippa löken)
  • Vegetarisk kålsoppaRäcker otroligt länge och är faktiskt oerhört gottl)
  • Spenatspoppa+blomkålssoppa. Jag hittar inte receptet jag använder, men det jag har i är typ bara spenat eller blomkål, grädde och salt/peppar. Sedan bara att mixa ihop.
  • Spenat och broccolipaj. Jag hittar inte mitt recept på det heller men pajdegen brukar jag göra lite nyttigare av vetemjöl med fullkorn och havregryn, blir mycket knaprigare då också.
  • Vegetarisk Tacopaj, bara att göra som en vanlig men med annat "kött". Billigare också.
  • Piroger med kantarellstuvning, man får göra degen för sig och sedan kantarellstuvning som fyllning. Otroligt gott.
  • *Pasta med sås på champinjoner och purjolök.  
  • Morotsoppa. Det receptet har jag hittat på lite själv, otroligt god om jag får säga det själv. Då tar man bara ett paket morötter, kokar ca 5 av dem, river resten. Sedan fräser man de rivna morötterna, ha sedan i 1 liter vatten och en buljong träning. Låt koka till de rivna morätterna är mjuka. Ta de koka (mjuka) morötterna och mosa dom till en  puré, och ha i soppan och även 2 dl creme fraiche. Man kan öven ha lite grädde i om en har hemma, det blir gott. Sedan är det bara att koka upp och salta/peppra som man känner.
Så nu tror jag att jag fick med de flesta maträtter jag brukar göra!





Namn:
stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback