Jag står och samlar mod, samlar mod för att fråga

 
 
"Är du klar med moppen?"
 
Jag har seriöst haft ångest över att fråga "Är du klar med moppen" och liknande... I min värld är det vardag men jag förstår ju hur konstigt det låter för de som inte har socialfobi. Det kanske till och med låter konstigt för dem. Jag vet inte varför jag får sån ångest, om jag är rädd för att de ska säga typ "Nej, men är du inte klok?!! Ska du ta moppen och moppa golvet?!?! Städa?!?! NU?" Nemen.. Jag tror att jag är rädd för att bli ignorerad eller snarare att de kanske inte ska höra mig, eller jag vet fasen inte vad jag är orolig för egentligen. Allt och inget. Ibland känns det som att rösten inte ska hålla, det kanske är det jag är rädd för. Ett "Va?" eller "Vad sa du?" är ungefär det värsta jag kan tänka mig. Jag har fått höra de orden så fruktansvärt många gånger under min uppväxt - det är starkt förknippat med ångestfyllda situationer. Det är inte roligt alls när någon så enkelt, något så självklart blir så fruktansvärt jobbigt. Att prata, att synas, att ta plats - att finnas. Det är svårt för mig. Jag är inte van vid det.
 
Det tar verkligen all min energi att arbeta ihop med andra. Det känns som alla tycker jag är jätteskum och konstigt. Otroligt jobbig när vi blir klara runt en timme tidigare, vilket hände i fredags. Och så bara stod vi bara där och stirrade ut i luften ungefär, pinsam stämning... Jag förväntas ju typ prata men jag får någon låsning, det känns som att människor tycker jag är konstig om jag säger något men det är ju precis tvärt om... Men det sitter kvar sedan uppväxten, om man sedan har varit tyst länge blir det så märkligt om man börjar prata. Och vad ska man överhuvudtaget säga? Ja herregud, jag orkar inte med mina problem... Men tidigare i veckan när jag faktiskt frågade något och fick ett längre svar kändes det så otroligt konstigt på ett positivt sätt, liksom att jag kommunicerade med ett människa... Haha, ja, jag förstår att det låter märkligt för det är nog väldigt självklart för dem flesta andra men jag har trott, eller snarare intalat mig själv om att jag inte kan det. 
 
Det var en tjej som slutade i fredags, hon skulle lämna nycklar hos mig. Hon ska tydligen börja plugga till grundskollärare och flytta till uppsala... När jag hörde det fick jag en sådan ångest, jag fick en känslan av att vilja följa med... Hehe. Lämna allt och komma någonstans i livet, det känns som att det med utbildning alltid ligger som en sten någonstans där inne någonstans. Ångest. Jag måste ju utbilda mig till något, och det är så jobbigt att inte veta vad man vill /klarar av och den där tviveln som jag har om jag överhuvutager kan klara en utbildning. Men jag får nog försöka blunda för det ett tag, det blir lite mycket att ha ångest över det också... Nu hoppas jag bara på att den här vecka blir lite mindre ångestfylld, jag ska i alla fall bara dela pass en enda gång. Visseligen är det passet 6 timmar långt men det borde nog gå bra. Jag har ju faktiskt överlevt hittills.

Namn:
stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback