Jag håller andan med dig för jag vet hur du känner

 
Jag skulle så gärna vilja hjälpa barn och ungdomar som har det svårt, känner sig utanför/ensamma och har problem hemma, mm. Det är något som jag i princip alltid har velat även om jag aldrig har kommit fram till hur. Jag skulle bara vilja att alla barn & unga fick den hjälp och det stöd som de behöver, innan barndomen är över och indivden alldeles trasig inuti... Det kan ju förhindras, därför är det så frustrerande. Jag vill att alla barn ska veta det som jag levde plågsamt ovetande om under hela min uppväxt -Att de aldrig är ensamma. Att det alltid finns någon som bryr sig och vill lyssna. Att livet alltid kan bli bättre, hur hopplöst det än ser ut för stunden. Ingen ska behöva gå igenom sin uppväxt ensam med känslan att livet aldrig kan förändras -Bli bättre. Det är verkligen nog svårt att växa upp i dagens samhälle utan extra tyngder.
 
Jag känner verkligen med alla unga som mår dåligt av olika anledningar. Det beror antagligen på att jag vet precis hur ont det gör att vara och känna sig utanför, att vilja men inte våga, att ständigt behöva vara på sin vakt, att bryta ihop i duschen för att ingen ska höra, att somna med en klump i magen, att gå till skolan fyllt med ångest, att känna sig fel och annorlunda, att inte se någon framtid, att tvivla på sig själv, att må dåligt över sitt utseende, att inte se sitt eget värde, att vilja försvinna, att önska att man vore någon annan, att känna sig osynlig och betydelselös, att inte orka gå upp på morgonen på grund av att den där klumpen i magen har blivit alldeles för stor och tung för att orka bära, varje dag.
 
Ja, jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet men jag tror att ni förstår min poäng... Alla är värda att få hjälp och stöd, att må bra, att känna sig sedda och älskade. ALLA. Ensam är inte stark, det är verkligen något som jag har insett under min uppväxt. I framtiden så kanske jag kommer jobba med just barn & unga som har det svårt på något sätt. Om jag känner att jag skulle klara av det, just nu är jag tveksam men jag känner ändå att det är vad jag brinner för mest. Samtidigt som jag ibland kan få känslan av att vilja jobba med något heeeelt annat -VARFÖR är det så svårt? Jag skulle bara vilja att någon berättade för mig vilken väg som var den rätta... Äsch, nu fick jag en sån där släng av ångest över framtiden.
 
Jag klarar verkligen inte av att tänka så långt framåt men det har ändå blivit betydligt mycket lättare nu än för något år sedan, och när jag fortfarande gick i gymnasiet så kunde jag inte se framåt överhuvudtaget och visste än lite mindre vad jag ville göra i mitt liv... Så förhoppningsvis går det framåt, en dag kanske man vaknar upp med en insikt om vad som är rätt! 

Namn:
stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback